main logo
1146

Deputat PSRM: ACUM continuă să dea dovadă de egoism politic

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, susține că, atât timp cât reprezentanții blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condițiile de la care pot porni negocierile privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție, PSRM nu vede sensul creării grupurilor de lucru și „continuarea discuțiilor sterile” care au mai avut loc în trecut.

Reacția unui deputat PSRM la noua propunere de la ACUM

Potrivit parlamentarului, decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie specifică clar condițiile în baza cărora socialiștii sunt gata să formeze majoritate parlamentară, să facă coaliție, să voteze Guvernul și programul de guvernare, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În acest context, formațiunea reiterează faptul că atât executivul politic al PSRM, cât și fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Batrîncea menționează că PSRM regretă „faptul că reprezentanții partidelor din Blocul ACUM, continuă să dea dovadă de egoism politic, și anume că insistă pe această formulă inexistentă în lume, când o formațiune politică, obținând a treia poziție după numărul de mandate în Parlament, solicită să fie votat președintele legislativului și prim-ministrul împreună cu întreg Guvernul din partea acestei fracțiuni”. De asemenea, potrivit deputatului, aceștia propun o agendă, fără a ține cont de propunerile PSRM.

Vlad Batrîncea menționează că mai sunt aproximativ două luni până la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului și, în aceste condiții, le recomandă și cere deputaților ACUM „să dea dovadă de responsabilitate față de țară și cetățenii Republicii Moldova”. PSRM cere să fie începută procedura de crearea a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, a unui guvern deplin funcțional și program guvernamental agreat și aprobat de ambele părți.

După ședința Consiliului ACUM, fruntașii blocului au anunțat că este oportună crearea unui grup de lucru, din care să facă parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale blocului și PSRM, mandatați să discute, până pe 25 aprilie, despre inițiativele legislative de dezoligarhizare a statului și îmbunătățirea vieții oamenilor. 

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, grupul de lucru propus nu înseamnă formarea unei coaliții cu PSRM. Prin gestul de astăzi ACUM vrea „să înțeleagă dacă cei de la PSRM vor să participe la procesul de dezoligarhizare a statului votând pachetul de legi”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării