main logo
865

Deputat PAS, despre starea de urgență: Restricții fără nicio logică

După ce Aureliu Ciocoi a anunțat ieri, 1 aprilie, noile restricții care vor fi impuse pe teritoriul țării în perioada stării de urgență, mai mulți deputați au venit cu un șir de critici la adresa Comisiei pentru Situații Excepționale.

Deputat PAS, despre starea de urgență: Restricții fără nicio logică

Este și cazul deputatului PAS, Petru Frunze, care califică aceste restricții ca fiind fără nicio logică, transmite Știri.md.

"După ora 23:00 este interzis să ieși din casă, în schimb poți ieși ziua și să circuli în condiții inumane în transportul de pasageri. Cel mai mare focar de infecție este în transportul de pasageri și timp de peste un an statul nu a făcut absolut nimic în acest domeniu. Iar acum iarăși guvernarea pedepsește cetățenii. Pentru a îmbunătăți situația în transportul de pasageri este necesar de deschis curse noi de pasageri", a spus Frunze.

Totodată, deputatul consideră că "o altă acțiune este necesară ca în perioada de urgență să fie redusă taxa de import a autocarelor cu capacitate mare de îmbarcare a călătorilor pentru a fi posibil de suplinit cursele noi deschise și de înlocuit microbuzele."

"Agenții economici din domeniu vor profita de aceste facilități și vor importa autocare pentru cursele interne", a menționat deputatul.

În context, parlamentarul spune că pentru aceste măsuri, statul nu trebuie să cheltuie niciun bănuț, doar este nevoie de voința și curaj.

Știri.md amintește că Parlamentul a votat miercuri, 31 martie, introducerea stării de urgență pentru perioada 1 aprilie – 30 mai.

Ca urmare, CSE a adoptat pe 1 aprilie mai multe restricții în legătura cu agravarea situației epidemiologice din R.Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării