main logo
363

Deputat: Liderii PAS și DA erau obligați să participe la audieri

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, erau obligaţi conform legii să participe luni la audierile comisiei parlamentare create pentru a investiga imixtiunea Fundaţiei "Open Dialog" în politica internă a Republicii Moldova.

Deputat: Liderii PAS și DA erau obligați să participe la audieri

De această opinie este preşedintele comisiei, deputatul Partidului Democrat, Igor Vremea, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat în cadrul unui briefing după şedinţă că, "atunci când comisia parlamentară de anchetă invită la audieri, persoana este obligată să vină şi să prezinte informaţia solicitată".

„Liderii de opoziţie trebuiau să fie prezenţi nu numai din considerente juridice, ci şi din considerente etice, deoarece scopul comisiei este de a aduna cât mai multe informaţii, diferite opinii şi puncte de vedere pentru a trage concluzii cât mai exact posibil", a spus democratul.

El şi-a exprimat regretul că "Liderul PAS şi al Platformei DA au decis să nu participe la audieri, iar motivul invocat este unul neserios".

„Nu e un capriciu de-al meu ca şedinţele să fie închise. Sunt informaţii furnizate de anumite instituţii de resort, inclusiv din mai multe state. Sunt documente venite pe filiera secretă", a menţionat Vremea.

Potrivit lui, „comisia are anumite informaţii despre atitudinea Fundaţiei "Open Dialog" faţă de viaţa politică a Republicii Moldova, dar trebuie clarificate unele momente, inclusiv legate de finanţare, pentru care au fost chemaţi liderii opoziţiei".

„Comisia va continua să lucreze, pentru ca raportul final să comunice cetăţenilor cât mai exact posibil rezultatele investigaţiei", a concluzionat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării