18 iul, 2019 13:16
458
0
Deputat: Gestul lui Petic este o reacție la decizia judecătorească nedreaptă
18 iul, 2019 13:16
458
0

Activistul Partidului Platforma DA, Gheorghe Petic, a acţionat impulsiv, părăsind sala Curţii de Apel Chişinău cu ajutorul susţinătorilor, după ce instanţa a refuzat să schimbe măsura de detenţie, iar gestul în sine este provocat de hotărârea judecătorească nedreaptă.

Această opinie a fost exprimată de colegul său de partid, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, joi, la o conferinţă de presă, deputatul a spus că "de nouă luni Petic se află pe nedrept în instituţia penitenciară, pentru că în tot acest timp nu a fost prezentată nicio dovadă convingătoare a vinovăţiei sale".

"Un cetăţean liber al Republicii Moldova este ţinut în detenţie timp de nouă luni, este torturat fizic şi moral. Toate acestea i se întâmplă după ce a dezvăluit public schemele de contrabandă desfăşurate sub controlul unor funcţionari de la MAI", a spus el.

Moţpan şi-a exprimat speranţa că în Republica Moldova "mai sunt rămăşiţe ale justiţiei echitabile, pentru ca la şedinţa de judecată de joi să fie luată o decizie echitabilă", deoarece Petic este ţinut în închisoare în baza unei acuzaţii false "pentru a-l face să tacă".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter