main logo
750

Deputat: Gestul lui Petic este o reacție la decizia judecătorească nedreaptă

Activistul Partidului Platforma DA, Gheorghe Petic, a acţionat impulsiv, părăsind sala Curţii de Apel Chişinău cu ajutorul susţinătorilor, după ce instanţa a refuzat să schimbe măsura de detenţie, iar gestul în sine este provocat de hotărârea judecătorească nedreaptă.

Deputat: Gestul lui Petic, reacție la decizia judecătorească nedreaptă

Această opinie a fost exprimată de colegul său de partid, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, joi, la o conferinţă de presă, deputatul a spus că "de nouă luni Petic se află pe nedrept în instituţia penitenciară, pentru că în tot acest timp nu a fost prezentată nicio dovadă convingătoare a vinovăţiei sale".

"Un cetăţean liber al Republicii Moldova este ţinut în detenţie timp de nouă luni, este torturat fizic şi moral. Toate acestea i se întâmplă după ce a dezvăluit public schemele de contrabandă desfăşurate sub controlul unor funcţionari de la MAI", a spus el.

Moţpan şi-a exprimat speranţa că în Republica Moldova "mai sunt rămăşiţe ale justiţiei echitabile, pentru ca la şedinţa de judecată de joi să fie luată o decizie echitabilă", deoarece Petic este ţinut în închisoare în baza unei acuzaţii false "pentru a-l face să tacă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării