main logo
947

Deputat: Funcționarii publici au primit indicații să verifice PAS-ul

”Funcționarii publici de bună credință din țară au primit indicații să verifice totul ce ține de candidații PAS”.

Deputat: Funcționarii publici au primit indicații să verifice PAS-ulFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, transmite Știri.md.

”De asemenea, prin structurile teritoriale ale CNA și Procuraturii se scotocesc prin arhive toate materialele (caziere, procese-verbale, dosare administrative etc.) care există pe primarii PAS cu scopul de a-i intimida.

Referitor la aceste lucruri, vreau să mă adresez întâi de toate către șefii de instituții care au dat astfel de indicații. Doar faptul că l-ați ascultat pe Dodon și ați dat astfel de dispoziții ilegale vă face incompatibili cu funcțiile pe care le dețineți, prin urmare va trebui să fiți demiși după alegeri. Dar mai puteți încă să vă revocați deciziile ilegale și să evitați astfel tragerea la răspundere. Pentru că știți bine că acțiunile pe care le întreprindeți sunt ilegale.

De asemenea, mă adresez către funcționarii care au primit indicațiile ilegale și se gândesc dacă să le îndeplinească sau nu. Conform legii, aveți dreptul să nu îndepliniți ordinele ilegale notificând despre aceasta conducătorul care v-a dat indicația. Vă îndemn să faceți anume așa. Dacă 2-3 persoane vor reclama fărădelegea, vă asigur că șefii nici nu vor mai veni cu astfel de indicații. Ș-apoi nu uitați că mandatul șefilor care încalcă legea foarte curând va fi încetat. Dacă totuși ați decis să îndepliniți ordinele ortacilor lui Dodon, trebuie să vă asumați consecințele, or accesarea ilegală a bazelor de date lasă urme evidente și, respectiv, faptele vor putea fi ulterior documentate și sancționate. Și vor fi sancţionate”, a mai declarat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării