main logo
3174

Deputat din Rusia: Moldova încearcă să pună mâna pe Transnistria

Prim-vicepreşedintele comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii, Konstantin Zatulin, a condamnat "încercările Moldovei de a pune mâna pe Transnistria".

Deputat din Rusia: Moldova încearcă să pună mâna pe TransnistriaFoto: cotidianul.md

Zatulin a apreciat că aceasta este "nimic altceva decât încercări ale celor săraci de a jefui un vecin bogat", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

După cum transmite Infotag, el a făcut o asemenea declarație ziarului "Vzglead/ Взгляд", comentând discursul şefului MAEIE, Nicu Popescu, la Consiliul miniştrilor de Externe al OSCE de la Stockholm, care a calificat din nou drept "ilegală" prezenţa trupelor şi armamentului ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova.

"Prezenţa trupelor noastre în regiune este legată de îndeplinirea misiunii de menţinere a păcii.

Aceasta este forţa care reţine de aproximativ 30 de ani conflictul transnistrean de la o dezvoltare catastrofală.

Prin declaraţia sa, Ministerul de Externe al Republicii Moldova discreditează aflarea forţelor noastre de menţinere a păcii în Transnistria şi starea actuală de pace a relaţiilor.

Deşi, din punctul meu de vedere, cei care doresc să polemizeze pe această temă ar trebui să fie recunoscători pentru faptul că, conflictul, deşi nu este soluţionat, rămâne a fi stins", a spus "vechiul prieten al Transnistriei", cum este numit Zatulin la Tiraspol.

În opinia sa, "actualele autorităţi ale Moldovei amplifică tensiunea în relaţiile cu Transnistria, ceea ce se exprimă prin măsurile de restricţii şi blocaj pe care Chişinăul le introduce împreună cu Ucraina".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării