412
1
Deputat, despre propunerea PDM privind un procuror european: O ipocrizie
412
1

„Ipocrizie și ofertă populistă”. Așa a comentat deputatul ACUM și președintele comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, propunerea PDM de a susține numirea unui procuror general european.

Foto: agora.md

„Ei vor să blocheze procesul de alegere a procurorului general, care a început deja”, a mai spus parlamentarul, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

„Noi am votat deja legea, este inițiată preselecția pentru desemnarea unui procuror general independent, chiar dacă nu va fi european. Va fi unul cu cetățenia RM, dar cu expertiză și activitate în afara țării. Cel mai important e să fie independent, reformator și să acționeze ferm în sensul tragerii la răspundere a celor care au furat țara. Noi deja am făcut și un calendar, vrem ca în noiembrie să avem un procuror general plenipotențiar. După mine, e ipocrizie, ei nu au vrut un procuror general european. Scopul este populist, să blocheze procesul care a început deja”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Întrebat dacă blocul ACUM a renunțat la idee numirii unui procuror general european, deputatul a spus: „Eu sunt pentru a extinde posibilitatea ca în cadrul unui proces de preselecție să poată participa și cetățeni care nu sunt ai RM, dar care au o bogată experiență în ceea ce privește managementul Procuraturii. Eu cred că toți membrii blocului ACUM susțin. Problema e că a fost inițiată preselecția, dar noi nu vrem să blocăm procesul. Este o oferă populistă. Ei își doresc să mai facă niște show, ca să-i mai arată pe la televizor, că iată s-au găsit mari reformatori și că ne vin în întâmpinare. De ce nu au susținut până acum această idee? Noi am venit cu proiectul respectiv în aprilie 2019”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter