27 aug, 2019 07:26
1 212
1
Deputat, despre Manole și Ţurcan la CC: PSRM a încălcat o înțelegere
27 aug, 2019 07:26
1 212
1

Deputatul blocului ACUM, Oazu Nantoi, spune că PAS şi PPDA au ajuns la o poziţie comună conform căreia s-a comis o greşeală când s-a renunţat la rezultatele concursului privind alegerea a doi candidaţi la CC, iar blocul va învăţa din această greşeală.

Deputatul Octavian Ţîcu spune că în spatele acestei înţelegeri, de a-i înainta pe Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan, două candidaturi politice, a fost o altă înţelegere, pe care socialiştii au încălcat-o ulterior, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

„Noi suntem conştienţi că am comis o greşeală şi totodată, vom învăţa din propriile greşeli”, spune Nantoi, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi.

„Unica capcană în care am căzut este că am acceptat să votăm la pachet Domnica Manole cu Vladimir Ţurcan. În spatele acestei înţelegeri a fost o altă înţelegere, prin care nici Domnica Manole, nici Vladimir Ţurcan nu trebuiau să fie preşedintele Curţii Constituţionale, pentru că au fost delegaţi politic. 

Socialiştii au încălcat înţelegerea şi Ţurcan s-a auto înaintat la funcţie”, a spus Ţîcu în platoul TVR Moldova, subliniind că cineva din judecătorii CC a votat „altfel”, iar cei doi oameni înaintaţi de Consiliul Superior al Magistraturii sunt oameni ai sistemului lui Plahotniuc.

Deputatul Octavian Ţîcu se arată convins că nu va semna nicio formă de înţelegere de neagresiune sau orice altceva cu socialiştii.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter