main logo
1183

Deputat: Amenzile aplicate în perioada stării de urgență trebuie anulate

Ministerul Afacerilor Interne trebuie să revizuiască și să anuleze în regim de urgență toate amenzile aplicate cetățenilor pe perioada stării de urgență declarată în data de 31 martie 2021.

Deputat: Amenzile aplicate în perioada stării de urgență trebuie anulateFoto: știri.md

De această opinie este deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, transmite Știri.md.

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul scrie că după decizia CC acestea își pierd valoarea juridică.

"Ministerul Afacerilor Interne trebuie să revizuiască și să anuleze în regim de urgență toate amenzile aplicate cetățenilor pe perioada stării de urgență declarată în data de 31 martie 2021.

Odată cu decizia de ieri a Curții Constituționale și deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale își pierd valoarea juridică, iar amenzile pentru nerespectarea interdicțiilor impuse de această Comisie, inclusiv cele pentru nerespectarea regimului special al circulației pe timp de noapte, trebuie anulate iar banii restituiți cetățenilor.

La 20 aprilie polițiștii aplicaseră deja peste 3.975 amenzi în suma de peste 7 milioane de lei cetățenilor și așa sărăciți.

Guvernul și MAI-ul trebuie să acționeze imediat și să găsească soluții pentru a anula aceste amenzi și a întoarce banii cetățenilor, în caz contrar instanțele de judecată vor fi inundate cu mii de cereri de revizuire", a comentat Vovc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării