main logo
424

Deputat: Amânarea alegerilor nu este nici oportună, nici inoportună

Amânarea alegerilor nu este nici oportună, nici inoportună din punct de vedere politic.

Deputat: Amânarea alegerilor nu este nici oportună, nici inoportunăFoto: știri.md

Aflat la emisiunea „Punctul pe AZi” de la postul Tvr Moldova, deputatul PPDA Vasile Năstase a mai menţionat că orice decizie în acest sens trebuie luată de specialiştii care cunosc cu adevărat situaţia, transmite Știri.md.

Deputatul a menţionat că marea bătălie cu COVID 19 o dau primarii, consilierii locali, medicii din raioane.

„Uitaţi-vă ce se întâmplă în Europa. Deja se vorbeşte de al doilea val de COVID. Şi la noi a crescut numărul de infectări. Testele de la noi sunt puţine, trebuie minimum 20 000”, a spus Vasile Năstase.

Deputatul a mai menţionat că nu e treaba politicului să ia decizia de amânare a alegerilor, pentru că vor apărea interpretări.

„Unuia nu îi convine, altul are anumite calcule. Noi trebuie să acţionăm în funcţie de expertiza unor oameni pregătiţi în acest domeniu”, a spus Vasile Năstase.

De aceeaşi opinie a fost şi Ludmila Guzun, deputat PDM, care a menţionat că, deşi formaţiunea politică pe care o reprezintă nu are candidat la alegerile prezidenţiale, totuși situaţia nu este una care să presupună indiferenţă.

„Este responsabilitatea tuturor, şi a administraţiei centrale şi a celei locale şi a cetăţenilor, să putem depăşi situaţia. Foarte bine trebuie să gândim cum se va face campania electorală, cum să nu fie pusă în pericol sănătatea oamenilor”, a spus Ludmila Guzun.

Potrivit deputatului PAS Mihai Popşoi, lucrurile în ce priveşte pandemia au scăpat de sub control în Republica Moldova.

„Acea stare de urgenţă, din cauza incompetenţei Guvernului şi a mesajelor anapoda venite de la preşedinţie, a fost irosită. Pentru Igor Dodon era mai important cum arată în faţa oamenilor, în an electoral. Oamenii au stat în casă două luni de zile. Şi-au pierdut afacerile, iar tot acest efort a fost irosit. Excluderea, autoizolarea lui Chicu de la problemă, punând-o pe umerii autorităţilor locale, este una ruşinoasă”, a spus Mihai Popşoi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării