429
1
Deputat: Am votat pentru cel puțin 3 judecători în care aveam încredere
429
1

Deputatul Blocului ACUM, Dan Perciun, spune că a votat în Parlament pentru o Curte echilibrată cu cel puțin trei judecători în care avea încredere și că a așteptat să fie condusă de un președinte apolitic.

Foto: tv8.md

Despre aceasta alesul poporului a scris pe rețelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca omul să se schimbe peste noapte și să devieze de la opțiunile pe care le-a avut în ultimii ani atât de rapid. Cu toate riscurile am votat pentru o Curte echilibrată, cu cel puțin trei judecători în care aveam încredere și care mă așteptam să fie condusă de un președinte apolitic, iar candidatura perfectă exista. Mă așteptam toți trei să zică cum au votat, faptul că doi au făcut-o, iar unul ezită, în condițiile când legea permite, cu regret, nu lasă loc pentru interpretări. Votul din Parlament mi-l asum, cu toate consecințele de rigoare”, a scris Dan Perciun pe pagina sa de Facebook.

În această dimineață Domnica Manole a depus o cerere prin care solicită să fie revizuite hotărârile de ieri privind alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Asta după ce ieri au apărut nenumărate critici în societatea civilă.

Ieri-seară, judecătoarea Liuba Șova a anunțat în direct la TV8 că ar fi primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului care i-ar fi sugerat să-l propună pe Țurcan la funcția de președinte al CCM.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a declarat că votul a fost corect și neinfluențat, iar Liuba Șova a reacționat „bolnăvicios” pentru că nu i-a revenit ei funcția administrativă.

Și ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut ieri să fie anulate rezultatele votării de la CCM și le-a recomandat oamenilor legii să verifice dacă magistrații au fost influențați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter