main logo
7732

Deputat ACUM: PDM făcea milioane de lei din tăierea pădurilor

Deputatul blocului ACUM, Liviu Vovc, susține că PDM făcea bani grei din tăierea ilicită a pădurilor.

Deputat ACUM: PDM făcea milioane de lei din tăierea pădurilor

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Liviu Vovc scrie că fiecare ocol silvic aducea lunar tribut Partidului Democrat în sumă de 15000€, transmite Știri.md.

"În Moldova avem în jur de 80 de ocoale silvice și peste 1000 de cantoane silvice. Vă las să faceți singuri calculele.

Mă întreb cât mai puneau lunar în buzunarele proprii? În condiţiile Moldovei, cu resurse forestiere limitate, aceasta este o crimă împotriva întregii societăți. Toate aceste fărădelegi trebuie stopate, iar fondul forestier protejat.

Fiecare din noi poate pune umărul la protejarea pădurilor. Adunăm cât mai multe probe. Îmi puteți scrie pe facebook sau la numărul de telefon 079119599.

Există și linia specială a Agenției Moldsilva - 022 211-311", susține Liviu Vovc.

Știri.md amintește că ieri, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a efectuat o vizită de control inopinată la ocolul silvic Bobeica, cantonul nr.6 și 7 din cadrul Întreprinderii Silvice Hîncești-Silva, pentru a verifica corectitudinea desfășurării unor lucrări silvice. Vizita a fost efectuată în urma semnalării unor nereguli din partea cetățenilor, în zona respectivă. 

La fața locului Ministrul Georgeta MINCU a discutat cu directorul Întreprinderii Silvice Hâncești-Silva și șefii de ocoale silvice din subordine.

”Am primit notificări din parte cetățenilor precum că în ocoale silvice din raioanele Ialoveni, Hâncești, Strășeni, au loc tăieri ilice de copaci, iar în urma inventarierilor sunt depistate surplus de masă lemnoasă, care este ulterior comercializată ilegal. Vom efectua asemenea vizite inopinate, în toate ocoalele silvice, împreună cu organelor de monitorizare și control, inclusiv, agenții constatatori, iar cei care nu respectă legii vor fi pedepsiți conform normelor în vigoare”, a precizat Ministrul Georgeta Mincu în discuția cu reprezentanții Întreprinderii Silvice.

În cadrul vizitei, ministrul a fost însoțit de directorul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Gheorghe Manjeru, inspectorii de poliție din localitate și reprezentanții administrației publice locale.

După vizita în teritoriu, Ministrul Georgeta Mincu a solicitat Inspectoratului pentru Protecția Mediului, crearea unui grup de lucru și investigarea cu stabilirea tuturor circumstanțelor a faptelor descrise în petițiile cetățenilor, pentru a verifica veridicitatea informațiilor de tăieri ilicite de copaci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării