main logo
1983

Deputat ACUM: Multă lume consideră că suntem 26 deputați. Greșit

„Noi am modificat sistemul de vot, însă el se va referi la alegerile parlamentare ordinare viitoare. Pentru anticipate a rămas votul mixt”, explică deputata Inga Grigoriu.

Deputat ACUM: Multă lume consideră că suntem 26 deputați. GreșitFoto: Tribuna.md

O declarație în acest sens a fost făcută în legătură cu numărul de deputaților în Parlament ai Blocului ACUM Platforma DA și PAS, transmite Știri.md.

„Prieteni, mai multă lume încă mai consideră că suntem 26 deputați în Parlament ai Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Greșit. Suntem doar 24, deoarece Andrei Năstase și Maia Sandu au plecat la Guvern, ei fiind învingători pe circumscripția uninominală unde au candidat.

Da, noi am modificat sistemul de vot, însă el se va referi la alegerile parlamentare ordinare viitoare. Pentru anticipate a rămas votul mixt.

Iată de ce urmează să ne batem pentru alte 4 mandate pe data de 20 octombrie 2019, ziua scrutinului electoral local general.

Este foarte important să ținem cont de acest aspect. Ajutați-ne să informăm oamenii de pe circumscripțiile unde se va lege un mandat de deputat.

Reamintesc aici că este vorba de circumscripția nr. 33, care include suburbiile de sud ale Chișinăului, formată din localitățile Sîngera, Băcioi, Codru, Durlești și Trușeni, unde a învins Andrei Năstase și care acum este viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne.

Vorbim de circumscripția uninominală nr. 50 - Europa de Vest, unde a învins Maia Sandu, pentru care au votat cetățenii țării care locuiesc temporar pe teritoriul UE.

Circumscripția nr. 48 - Slobozia, Tiraspol și Bender. Și circumscripția nr. 17, Nisporeni. Vă rog să memorizați - suntem 24, nu 26. Dar putem fi 28. Totul depinde de voi”, a declarat deputata Inga Grigoriu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării