main logo
2570

Denunț la Procuratură împotriva lui Dodon privind vacanțele de lux

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a pregătit denunțul pe care intenționează să-l depună la Procuratura Generală împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită.

Denunț la Procuratură împotriva lui Dodon privind vacanțele de luxFoto: agora.md

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Năstase a scris denunțul după ce „Ziarul de Gardă” a publicat un articol despre toate vacanțele președintelui din ultimii ani. Denunțul a fost semnat deja de aproape două mii de oameni, spune Slusari.

Adițional, deputatul PPDA a expediat demersuri către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Fiscal de Stat (FISC), în care a cerut să se autosesizeze și să verifice cheltuielile familiei Dodon pentru toate vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale președintelui.

„Să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal și să fie constatate circumstanțele evaziunii fiscale de proporții deosebite”, cere Alexandru Slusari.

Președintele Igor Dodon, care în ultimii 15 ani a ocupat doar funcții publice, și-a organizat vacanțe în diferite țări, unele dintre ele în zone exotice, care au costuri enorme. 

„Ziarul de Gardă” a scris că, în ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Au fost publicate și poze din vacanțele de lux ale președintelui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării