main logo
718

Democrații de laudă: PDM a înregistrat prima victorie la APCE

PDM a înregistrat prima victorie la APCE, instituţie europeană care a atras atenţie la pericolul derapajelor anti-democratice ale guvernării de la Chişinău.

Democrații de laudă: PDM a înregistrat prima victorie la APCEFoto: știri.md

Despre aceasta anunță într-un comunicat de presă Partidul Democrat din Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit PDM, Rezoluţia adoptată la APCE avertizează asupra pericolului derapajelor anti-democratice ale guvernării de la Chişinău. 

"La intervenţia deputatului democrat, Andrian Candu, membru al delegaţiei moldoveneşti la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în textul documentului au fost incluse un şir de îngrijorări pe care deputaţii din statele membre ale Consiliului Europei le împărtăşesc în raport cu procesele din ţara noastră.

În Rezoluţie, APCE salută transferul paşnic al puterii în Republica Moldova, care a avut loc în iunie acest an. Totodată, deputaţii europeni au făcut apel către Parlamentul moldovenesc să asigure respectarea drepturilor opoziţiei. În document se evidenţiază că, schimbările în domeniul justiţiei trebuie să consolideze independenţa şi imparţialitatea procurorilor şi magistraţilor. În acelaşi timp, APCE se arată îngrijorată de recenta numire a judecătorilor la Curtea Constituţională, proces care nu a fost pe deplin transparent. De asemenea, APCE a recomandat guvernării de la Chişinău să consulte Comisia de la Veneţia în privinţa reformei instituţiilor de drept din Moldova. Deputaţii de la APCE au mai îndemnat autorităţile din ţara noastră să se asigure că procedurile de demisie şi de angajare în administraţia publică şi instituţiile publice sunt bazate pe criterii clare şi transparente", se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că democratul Andrian Candu, în discursul său ţinut de la tribuna APCE, a declarat că „actuala guvernare a pornit o adevărată "vânătoare de vrăjitoare" împotriva liderilor şi membrilor partidelor de opoziţie”.

„Se admit multiple abuzuri, încălcări ale legii şi de procedură atunci când este ridicată imunitatea parlamentară a deputaţilor”, a declarat Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării