main logo
739

Democrația Acasă a depus actele la CEC: Pe liste sunt și cei de la PONA

Partidul Politic „Democrația Acasă” a depus, la Comisia Electorală Centrală, actele și listele electorale pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Democrația Acasă a depus actele la CEC: Pe liste sunt și cei de la PONAFoto: știri.md

Pe liste sunt și reprezentații Partidului „Pentru Oameni, Natură și Animale” (PONA), condus de Ion Dron, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a precizat că listele conțin persoane reprezentative pentru APL, reprezentanți ai fermierilor, consilieri în municipiul Bălți, reprezentanți din diaspora etc. 

„Urmează o campanie super-activă pe toate fronturile. Vom merge din sat în sat. Sunt oameni care ne vor reprezenta cu demnitate în dezbaterile și emisiunile electorale”, a menționat Vasile Costiuc.

Ion Dron a declarat, la rândul său, că Partidul „Pentru Oameni, Natură și Animale”  va participa la alegeri pe o listă comună cu „Democrația Acasă”. 

Pragul electoral de 5% pentru accedere în Parlament este unul din cele mai ridicate în țările europene și e dificil de atins în Moldova. Partidul „Pentru Oameni, Natură și Animale” și Partidul „Democrația Acasă” au decis să meargă pe o listă comună în alegeri, pentru ca mai apoi împreună să poată asigura o mai mare și calitativă reprezentare a cetățeanului în Parlament.

Dacă astăzi nu vor fi alte partide care vor depune dosarul la CEC, Partidul „Democrația Acasă” va fi înscris preliminar cu numărul 11 în buletinul de vot. CEC va verifica actele depuse și se va pronunța privind înregistrarea concurentului electoral în termen de 7 zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării