main logo
547

Demnitar: Ne vom bucura dacă Moldova și Ucraina vor fi acceptate în UE

Vicepremierul pentru integrarea europeană şi euro-atlantică a Ucrainei, Olga Stefanişina, a spus că Ucraina ar fi bucuroasă să adere la UE împreună cu Moldova şi este interesată ca ţările să se mişte în acelaşi ritm.

Demnitar: Ne vom bucura dacă Moldova și Ucraina vor fi acceptate în UEFoto: twitter.com

Potrivit Infotag, într-un interviu acordat publicaţiei "Evropeiskaia pravda", ea a remarcat că, "la Kiev, chestiunile aderării Ucrainei şi Moldovei la UE n-au fost niciodată considerate ca fiind interconectate, dar că astfel de soluţii la pachet sunt o tradiţie pentru UE", transmite Știri.md.

"Este regretabil că Georgia n-a devenit parte a acestui trio al extinderii. Dar este important pentru noi că decizia privind Ucraina şi Moldova este şi o decizie geopolitică foarte importantă, care devine un element de securitate şi predictibilitate în regiune. Din acest considerent, suntem foarte interesaţi ca Moldova să urmeze Ucraina în acelaşi ritm", a spus viceprim-ministrul.

Ea este convinsă că Moldova nu va "încetini" apropierea Ucrainei de UE (cum s-a întâmplat cu Moldova în timpul preşedinţiei lui Ianukovici, când Ucraina a încetinit), iar Ucraina, la rândul ei, nu va încetini.

Întrebată dacă ambele ţări vor fi admise în UE concomitent, Stefanişina a răspuns că Ucraina "se va bucura dacă Moldova va fi alături de noi".

În acelaşi timp, potrivit acesteia, Ucraina nu doreşte să se alăture pachetului "balcanic" de extindere a UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării