main logo
2683

Demisii la Curtea de Apel Chișinău: CSM a acceptat cererile a 20 de judecători

Cererile de demisie a mai multor judecători de la Curtea de Apel Chișinău au fost admise, astăzi, în cadrul ședinței CSM. Astfel, instanța rămâne fără 20 de magistrați.

Demisii la Curtea de Apel: CSM a acceptat cererile a 20 de judecătoriFoto: Știri.md/Arhivă

Plenul CSM a aprobat, rând pe rând, cererile de demisie, depuse de 20 de magistrați ai Curții de Aple Chișinău, transmite Știri.md, cu referire la unimedia.info. 

De asemenea, Consiliul a acceptat și cererea de eliberare din funcție a judecătorului Ion Dănăilă de la Curtea de Apel Cahul.

Știri.md amintește că Comisia Vetting a anunțat că din cei 40 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău, notificați despre începerea evaluării lor externe, 20 au depus formularele completate de Declarația de avere și interese personale pentru ultimii cinci ani, Declarația privind lista persoanelor apropiate din sistemul judiciar, al Procuraturii și din serviciul public, dar și Chestionarul de etică.

Reamintim că 17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău, aproape jumătate din componența instanței, au depus cererile pe masă. Acestea urmează a fi examinate marți, 7 mai, la Consiliul Superior al Magistraturii. Printre cei care au decis să plece din sistem sunt nume cunoscute - Liubovi Brânza, Sergiu Arnaut sau Viorica Mihăila. „Acest fenomen ar fi legat de procedura de Vetting”, a comentat președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării