main logo
490

Demersurile PAS și DA privind recuzarea a 2 judecători, respinse

Reprezentanţii Partidului "Acţiune şi Solidaritate" (PAS) şi Platformei "Demnitate şi Adevăr" (DA) au depus joi demersuri cu privire la recuzarea a doi dintre cei trei judecători, care au examinat subiectul privind numărul secţiilor de votare din străinătate.

Demersurile PAS și DA privind recuzarea a 2 judecători, respinseFoto: realitatea.net

Potrivit agenţiei Infotag, este vorba despre judecătorii Ion Muruianu şi Ecaterina Palanciuc, transmite Știri.md.

Liderul Platformei "DA", Andrei Năstase, care a fost prezent la şedinţa de judecată, a spus că "Muruianu nu satisface cerinţele de imparţialitate" în examinarea acestui subiect.

Drept urmare, Muruianu a depus o cerere de autorecuzare. Cu toate acestea, completul de judecători ai Curţii de Apel a respins cererile de recuzare, inclusiv cea de autorecuzare, depusă de Ion Muruianu, calificându-le drept "nejustificate".

Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secţiilor de votare care urmează să fie deschise în străinătate pe 11 iulie a fost contestată de cinci formaţiuni politice - Blocul "Renato Usatîi", PAS, Platforma "DA", PUN şi AUR. Acestea cer deschiderea a cel puţin 190 de secţii de votare, ci nu 146 - aşa cum se arată în ultima hotărâre a CEC-ului.

O acţiune de protest organizată de susţinătorii partidelor se desfăşoară în paralel cu şedinţa judecătorească.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării