main logo
1821

Slusari acuză o companie petrolieră: Acorduri de cartel. Reacție

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a expediat un demers către Consiliul Concurenței și Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind scumpirea carburanților.

Slusari acuză o companie petrolieră: Acorduri de cartel. ReacțieColaj: știri.md

Mai exact, Slusari a solicitat informații despre o companie petrolieră din țară, care ar fi gestionată de ex-premierul Chiril Gaburici, transmite Știri.md.

”În contextul continuării scumpirilor nesimțite ale carburanților, am solicitat informația despre o companie petrolieră, care demult beneficiază de facilități fiscale semnificative la comercializarea produselor petroliere. Însă prețurile la pompă de benzină și motorină nu diferă de celelalte companii.

Sunt curios cum această întreprindere reușește să nu depășească rata rentabilității de 10% și observ în politica respectivă semne evidente ale acordului de cartel.

Înțeleg că președintele Consiliului de administrare al acestei companii este "celebrul" Chiril Gaburici, cel care în 15 minute a decis în 2015 acordarea garanțiilor de stat pentru furtul bancar în valoare de 5,4 mlrd. de lei și doar sub presiunea protestelor masive a renunțat să mai ofere niște garanții în suma de 7 mlrd. lei. Mai apoi, tot el a semnat în calitate de ministru al Economiei implementarea unei scheme mai mult decât dubioase cu Arena Națională”, susține Slusari.

Ulterior, compania acuzată de către vicepreședintele Parlamentului a venit cu o reacție în urma afirmațiilor lui Slusari.

”Compania Bemol Retail SRL își exprimă respectul față de opiniile dumneavoastră vociferate în mod public. Ne dorim să credem că aceste opinii sunt exprimate din adevărata grijă față de fermierii și consumatorii din țară, iar declarațiile repetate ale dumneavoastră despre compania noastră nu sunt utilizate ca elemente de PR în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

Admitem că vă veți întrista să aflați că opinia dumneavoastră pe acest subiect este fundamental greșită, deoarece:

- Bemol Retail SRL nu beneficiază de scutire de TVA de mai bine de 6 ani și activează pe piața produselor petroliere în condiții egale cu ceilalți reprezentanți din acest sector economic. Confirmarea acestui fapt poate fi găsită cu ușurință în Monitorul Oficial al Republicii Moldova;

- Domnul Gaburici nu deține funcții de conducere în cadrul Bemol Retail SRL. El prezidează consiliul consultativ al companiei, supraveghind domeniile de mediu și de energie regenerabilă, fără a avea capacitate sau autoritatea de gestiune în activitățile curente ale companiei.

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat în raport cu cetățenii Republicii Moldova, Vă invităm la sediul companiei, împreună cu alte personalități publice, jurnaliști, experți în domeniu, unde suntem gata să oferim în mod deschis orice informație de interes public, din surse primare. Ulterior, contăm pe decența Dvs. de cetățean responsabil, să decideți cum procedați mai departe”, se arată în reacția companiei expediate la adresa redacției noastre.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării