main logo
864

Deliu: PDM are treabă cu furtul miliardului și ascunde raportul Kroll 2

Raportul Kroll 2 încă nu a fost publicat oficial, însă BNM a publicat doar sinteza raportului încă în luna martie 2018, iar deputatul liberal-democrat Tudor Deliu este convins că nici un deputat din Parlament nu a citit acest raport, iar democrații ar fi implicați în jaful bancar, de aceea „ascund datele din Kroll”.

Deliu: PDM are treabă cu furtul miliardului și ascunde raportul Kroll 2

„Eu cred că Partidul Democrat este implicat în acest furt, de aceea și ascund date din Kroll”, a declarat Tudor Deliu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

În septembrie 2018, în cadrul discuțiilor organizate la Washington de Atlantic Council, președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și vicepreşedintele PD, a declarat că „90% din active au fost identificate, iar acum este despre procesul de recuperarea a acestora".

Candu a mai spus că 55 de oameni pe cazul furtului miliardului se află sub investigare, "unii deținuți, alții deja condamnați"

Banca Națională a publicat sinteza raportului Kroll 2 la data de 21 decemrie 2017. Iar raportul final Kroll 2 BNM l-a primit la data de 7 martie 2018.

Documentul conține informații despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării