main logo
1220

Delegația UE la Chișinău: Nu e nici o contradicție între Ziua Europei și Ziua Victoriei

Delegația UE la Chișinău a reacționat la protestul din 1 mai împotriva Zilei Europei, care va fi sărbătorită pe 9 mai, în aceeași zi cu Ziua Victoriei.

Delegația UE: Nu e o contradicție între Ziua Europei și Ziua VictorieiImagine simbol

Delegația a subliniat că nu există nicio contradicție între a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial și a celebra pacea și unitatea europeană, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

"Sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai, așa cum facem în UE și în întreaga lume, invităm pe toată lumea să ni se alăture pentru a celebra libertatea, pacea și prosperitatea," a declarat Delegația UE.

"Nu există nicio contradicție între aducerea unui omagiu celor care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial și sărbătorirea Zilei Europei. Uniunea Europeană a fost creată după cel de-al Doilea Război Mondial ca un proiect de pace, ca să nu mai existe niciodată un alt război pe continentul european", se arată într-o declarație a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Delegația a reconfirmat că festivitățile Zilei Europei vor începe la 12:00 pe 9 mai și a invitat publicul să participe la evenimentele pe care le preferă. De asemenea, a reamintit că 1 maia fost zi lucrătoare pentru Delegație, dar respectă dreptul fiecăruia la protest pașnic.

Reacția Delegației vine ca urmare a protestului organizat de mișcarea "Haiduci" în fața sediului UE din Chișinău pe 1 mai. Protestatarii s-au declarat împotriva sărbătoririi Zilei Europei pe 9 mai, argumentând că această zi ar trebui dedicată exclusiv comemorării victoriei asupra fascismului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării