main logo
411

Delegația liderului de la Tiraspol și-a început vizita în Rusia

O delegaţie reprezentativă a autoproclamatei RMN, condusă de preşedintele Vadim Krasnoselski, se află în vizită la Moscova.

Delegația liderului de la Tiraspol și-a început vizita în RusiaFoto: agora.md

Din delegaţie mai fac parte preşedintele guvernului, Alexandr Martînov, şi ministrul de externe, Vitalii Ignatiev, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, în ajun el s-a întâlnit cu vicepreşedinţii Comitetului pentru afaceri externe al Consiliului Federaţiei, Vladimir Djabarov şi Farit Muhametşin, Fost ambasador al Federaţiei Ruse în RM.

Părţile au discutat aspecte referitoare la "cetăţenia rusă pentru locuitorii Transnistriei, perspectivele aplicării capitalului matern pe teritoriul republicii, utilizarea poliţelor de asigurare medicală ale Federaţiei Ruse de către transnistreni şi menţinerea păcii".

"Viaţa merge înainte. Circumstanţele se schimbă. Transnistria se află într-o situaţie dificilă, care este uneori influenţată negativ de factori externi", a spus Krasnoselski, menţionând că "unul dintre aspectele care au afectat situaţia din Transnistria şi procesul de negocieri cu Moldova au fost schimbările care au avut loc în componenţa guvernului statul vecin".

Participanţii la întâlnire au vorbit despre "reuniunea în formatul "5+2", care va avea loc în viitorul apropiat la Bratislava, şi despre tergiversarea actuală a procesului de negocieri, oferind şi analizând exemple concrete de acţiuni sau, dimpotrivă, inacţiunea părţii moldoveneşti în rezolvarea anumitor probleme de pe agenda de negocieri".

Potrivit liderului transnistrean, "în ultimul timp, numărul problemelor nu scade, aşa cum a fost în ultimii doi ani, ci creşte".

La finele întrevederii, interlocutorii au convenit "să continue dialogul de lucru în mod constructiv şi să se ţină reciproc la curent cu evenimentele ce se întâmplă pentru a putea reacţiona rapid la schimbările de situaţie".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării