main logo
607

Decret semnat: Aureliu Ciocoi e noul ambasador al R. Moldova în Germania

Aureliu Ciocoi, fostul prim-ministru interimar, este noul ambasador al Republicii Moldova în Republica Federală Germania.

Decret semnat: Aureliu Ciocoi e noul ambasador al R. Moldova în GermaniaFoto: IPN

Decretul de numire a fost semnat de către președinta Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În perioada 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai fost ambasador al Republicii Moldova în Germania și în Regatul Danemarcei (prin cumul). De asemenea, el a fost ambasador în Republica Populară Chineză și în Statele Unite ale Americii. 

Diplomatul a făcut studii în Jurnalism și Științe ale Comunicării. În plus, el a obținut masteratul la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea Relații Internaționale din București. 

Aureliu Ciocoi a fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, prim-ministru interimar al Republicii Moldova.

Șefa statului a mai semnat decretul de numire a Corinei Călugăru în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța, dar și decretul de numire a ambasadorului în Turcia, Dmitri Croitor, în funcția de ambasador în Regatul Hașemit al Iordaniei, prin cumul, cu reședința la Ankara.

Ambasadorii, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. 

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării