main logo
2073

Declarațiile lui Năstase privind moartea omului de afaceri Luncașu

Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova ar putea fi audiat în dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncasu.

Declarațiile lui Năstase privind moartea omului de afaceri LuncașuFoto: ZdG.md

Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, susține că ar trebui audiați toți cei care au tangență cu acest caz, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

„Au existat anumite forțe care au vrut neapărat să impună o singură ipoteză, ipoteza suicidului. Organele de drept, în colaborare loială, și mă refer aici la instituțiile MAI, mă refer la poliție, la instituțiile abilitate cu investigarea acestui caz, în colaborare cu Procuratura, au decis să examineze acest caz sub toate aspectele, fără a exclude vreo ipoteză din economia acestui dosar.Sunt sigur că în scurt timp, instituțiile statului vor veni cu mai multe detalii, în momentul în care ancheta va permite acest lucru, fără a o periclita”, a declarat Năstase.

Întrebat dacă Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al PDM, prieten de familie cu Luncașu, sau alți oameni din anturajul acestuia ar putea fi audiați în acest caz, ministrul a precizat că acest lucru se va produce „cu siguranță”.

Toți cei care au vreo tangență cu acest caz vor fi audiați, pentru ca astea sunt rigorile unei anchete penale. Dacă există în calcul mai multe ipoteze, toate aceste ipoteze trebuie verificate inclusiv prin audierea mai multor martori, prin examinarea mai multor probe materiale sau de altă natură. Am încredere că organele de drept vor face lumină în acest caz”, a declarat oficialul.

Plahotniuc însă nu se mai află în R. Moldova de la mijlocul lunii iunie, perioadă în care PDM a plecat de la guvernare.

Informația precum că omul de afaceri Iurii Luncașu, reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor atribuită lui Vladimir Plahotniuc, a decedat în seara zilei de 17 august a apărut în presă duminică dimineața, la 18 august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării