12 februarie, 23:53
1 009
1
Declaraţii: Moldova, un stat cerşetor. Actualul guvern trebuie demis
12 februarie, 23:53
1 009
1

În Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale la sfârşitul acestui an iar noi nu avem nici măcar o politică externă.

Foto: știri.md

Statul este aşa cum îl construiesc cetăţenii. Moldoveanul când cumpără de la piaţă un kg de mere le verifică pe toate dar când merge la votare, votează ca „prostul”, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

De această părere este Alexandru Tănase, ex-preşedintele Curţii Constituţionale.

„Statul este aşa cum îl construiesc cetăţenii. Dacă patru ani în urmă cetăţenii votau în calitate de preşedinte pe Maia Sandu şi nu pe Igor Dodon, politica pe care o promovează Republica Moldova ar fi fost diferită decât ceea ce avem astăzi. Moldoveanul când cumpără de la piaţă un kg de mere le verifică pe toate dar când merge la votare, votează ca „prostul”, de asta avem ce avem.”

Moldovenii nu trăiesc rău pentru că în R. Moldova se fură, moldovenii trăiesc aşa din cauza că la noi nu există economie, pentru că toată industria pe care am avut-o cândva a rămas pe malul stâng al Nistrului.

Atâta timp cât noi nu ştim de unde venim, ce limbă vorbim şi ce este cu noi ca popor, nimic nu se va schimba. Noi trebuie să renunţam la minciună pentru a ne schimba viaţa, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Fiind întrebat ce roade culege astăzi Republica Moldova în rezultatul politicii externe pe care o promovează Igor Dodon şi guvernul său, Alexandru Tănase a spus că noi nu avem o politică externă, ea nu există şi este foarte trist să constatăm că avem un guvern izolat pe plan extern. 

Potrivit lui Tănase, guvernul Chicu nu a luat foc şi în mod normal se cere o remaniere guvernamentală totală acum. Uşile europene, potrivit lui, nu se vor deschide pentru acest guvern. 

„După 2015 noi am intrat într-o criză politică continuă şi nu am ieşit nici până acum. În toamnă avem alegeri prezidenţiale şi indiferent cine câştigă, intrăm într-o altă criză politică pentru cel puţin doi ani. Noi suntem într-un blocaj total,” a mai spus Tănase.

Valeriu Cerba, prorectorul Universităţii de Studii Europene, fiind prezent şi el în platoul emisiunii, a adăugat că Republica Moldova riscă să devină un stat nepopulat.

„Trăim într-un stat eşuat, capturat, un stat unde politicienii nu pot să asigure drepturile fundamentale ale cetăţenilor, un stat unde de-a lungul anilor predomină hoţia şi corupţia. Avem o dinamică extrem de negativă, am degradat pe toate dimensiunile şi riscăm ca acest ţinut să devină depopulat. Republica Moldova a devenit un stat cerşetor,” a declarat prorectorul Universităţii de Studii Europene.

Fiind întrebat dacă actualul guvern ştie ce vrea şi încotro trebuie să se îndrepte Republica Moldova, Valeriu Cerba a spus că actualii guvernanţi deviază de la acordul de asociere cu UE şi noi cu aşa clasă politică niciodată în viaţă nu o să aderăm la Uniunea Europeană. 

Ei doar dezbină societatea şi îşi fac treburile lor. Unica soluţie de a rezolva situaţia este de a reântregi neamul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter