main logo
1243

Declarația integrală a PAS după victorie: Urmează 4 ani de muncă

Echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție oficială după victoria istorică la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Declarația integrală a PAS după victorie: Urmează 4 ani de muncăFoto: pas.md

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PAS, Igor Grosu, le-a mulțumit cetățenilor care au ieșit la vot, transmite Știri.md.

Vă prezentăm mai jos adresarea lui Igor Grosu către cetățeni, după anunțarea rezultatelor alegerilor:

„Moldova, sunt mândru și mă închin în fața oamenilor! Vă mulțumim celor aproape 1 milion 500 de mii de cetățeni care ați ieșit la vot. Implicarea în construirea viitorului țării și puterea votului exprimat sunt unicele modalități prin care putem schimba lucrurile.

Dragi cetățeni,

Sunt onorat să vin cu recunoștință în fața voastră. Recunoștință pentru multe lucruri – pentru curajul și demnitatea cu care, ori de câte ori e nevoie, faceți imposibilul pentru a vă salva familia și țara. Pentru rezistența cu care ați ținut piept hoților - chiar dacă ei au dezbinat, au șmecherit, au hărțuit oamenii. Pentru că nu ați cedat nicio clipă și nu ați încetat să credeți în țara noastră, oricât de greu a fost. Pentru libertate și dragoste de țară.

Vă mulțumim! Victoria din 11 iulie nu este doar victoria PAS, este victoria onestității împotriva hoției. Este victoria cetățenilor Republicii Moldova împotriva corupției! Asta este cea mai mare victorie. O așteptăm cu toții de prea mulți ani. Și datorită oamenilor cinstiți și mulți ai Moldovei, am reușit!

Am reușit să câștigăm încrederea cetățenilor în numeroase raioane – Telenești, Ungheni, Călărași, Nisporeni, Strășeni, Criuleni, Chișinău, Ialoveni, Hâncești, Fălești, Sângerei, Drochia, Soroca, Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Cimișlia, Leova, Cantemir, Cahul, Basarabeasca. Le mulțumim pentru susținere locuitorilor din Bălți, Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Râșcani, Glodeni, Taraclia, UTAG, regiunea transnistreană. Diaspora, peste 208.000 de oameni, ne închinăm în fața dvs. pentru că ați crezut cu toată inima în Moldova, pentru lecția frumoasă de patriotism.

Mai mult de jumătate din cetățeni au votat pentru schimbări serioase în țara noastră și ne-au oferit încrederea. Această încredere înseamnă pentru noi o imensă responsabilitate. Avem datoria să o îndreptățim. Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă. Moldova a fost adusă într-o groapă de probleme și este nevoie de eforturi solide, de acțiuni curajoase ca să scoatem țara la lumină. Pentru că oamenii Moldovei merită să trăiască bine, în înțelegere, în prosperitate. Pentru reformele serioase și curajoase, pentru modernizarea Moldovei și construcția unui stat puternic va fi nevoie de implicarea multor oameni integri, competenți. Va fi nevoie de noi toți pentru a reuși!

Știm că nu va fi ușor. Să facă dintr-o țară săracă și coruptă una prosperă care își servește cetățenii este un drum lung. Pe alocuri anevoios. Să elimini toate schemele din instituții, să cureți un sistem putred de justiție, să ridici nivelul de trai al oamenilor, într-un cuvânt să repari tot ce a fost stricat și să construiești necesită timp, răbdare și înțelepciune. Mandatul oferit de majoritatea cetățenilor este să facem aceste lucruri. Și le vom face împreună! Urmează luni și ani de lucru, de obstacole, de schimbări care vor întâmpina rezistență. Însă vom reuși! Și vă promit un lucru, dragi cetățeni, nu vom înceta să vă ascultăm. De asta am câștigat - ca să îndeplinim ce am promis oamenilor.

Ne dorim să numim cât mai repede un Guvern profesionist și eficient care să rezolve problemele urgente. Facem apel la oamenii Moldovei cu experiență relevantă în guvernare, management, drept și relații internaționale să apeleze la PAS în cazul în care pot să se implice în procesele transformaționale din țară. În cazul în care nu pot, dar vor să ajute, îi rugăm să se implice de la distanță, cu expertiză, exemple și lucru la proiectele numeroase pe care le vom demara. Inclusiv vă îndemnăm să vă înregistrați pe platforma diasporaconnect.md, dacă sunteți în diasporă, pentru ca noi să vă găsim mai ușor în funcție de profesionalizarea dvs. și să vă putem implica în procesele de guvernare.

Дорогие граждане, мы от всего сердца благодарим вас за каждый голос, за безмерное доверие и за то, что вы продолжали верить в лучшее будущее для нашей страны. Победа 11 июля – это не просто победа PAS, это победа справедливости над воровством. Это победа граждан Республики Молдова против коррупции! И для нас это большая ответственность. Мы будем работать над тем, чтобы ее оправдать. Мы будем самоотверженно работать для всех граждан, независимо от того, за кого они проголосовали. Чтобы никто не жил в страхе и бедности дома. Граждане победили!

Pe 11 iulie, s-a dat o mare luptă, însă învingătorii acestei lupte sunt toți cetățenii Republicii Moldova. Și PAS va avea grijă de toți în mod egal. Vom lucra cu dedicație pentru toți cetățenii, indiferent cu cine au votat. Pentru ca nimeni, niciun om cinstit din țara noastră, să nu mai trăiască în sărăcie și frică acasă. Învingătorii sunt cetățenii!

Lupta a fost grea. De multe ori nedreaptă. Din păcate, unele instituții ale statului au închis ochii la ilegalități sau chiar au încurajat abuzurile împotriva votului liber. Am depus contestații și vom veghea ca cei care au încălcat drepturile cetățenilor să răspundă în fața legii. Mai mult decât atât, vom construi instituții puternice, astfel încât, oricine va fi ales de oameni să conducă țara, să nu mai poată subjuga statul.

Le mulțumesc din tot sufletul echipelor PAS, voluntarilor, membrilor BESV și observatorilor, fiecărui om care a împărțit un ziar, care a protejat votul, care a vorbit cu oamenii în toată Moldova, fiecărui tânăr care s-a trezit la 5 dimineața și fiecărui senior care a bătut drumurile satelor noastre, fiecăruia dintre voi - vă mulțumesc și vă îmbrățișez. Poate pe unii dintre voi nici nu am reușit să vă cunosc în campanie, dar munca fiecăruia este la fel de valoroasă. Nicio echipă din lume nu putea câștiga 2 campanii la rând fără sprijinul și dedicația a sute și mii de oameni care au lucrat neobosiți zi de zi. Am crescut alături de echipa mare a PAS și știu că victoria este astăzi posibilă doar datorită fiecăruia dintre voi.

Așteptăm validarea alegerilor de Curtea Constituțională și ne dorim cât mai curând să înceapă activitatea noul Parlament. Avem pregătită garnitura guvernamentală și suntem gata să numim un nou Guvern și să prezentăm public un plan de guvernare pentru următorii patru ani.

Vom avea câteva priorități. În primul rând – curățarea justiției și lupta cu corupția, astfel încât procurorii și judecătorii corecți să aibă undă verde la recuperarea miliardului furat, confiscarea averilor hoților și schemacilor, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rând.

A doua prioritate va fi atragerea investițiilor și fondurilor europene. Noul Guvern va asigura utilizarea corectă a ajutorului de 600 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană pentru recuperare economică, dar și a altor fonduri și investiții ca să demarăm proiecte de infrastructură majore și să generăm revigorare economică, crearea locurilor de muncă și oportunităților pentru investiții. Țara trebuie ridicată economic, ca să putem asigura un trai demn pentru fiecare. În acest sens reiterăm angajamentul nostru de a ridica pensia minimă la 2.000 de lei, ca să compensăm pentru cei mai afectați de creșterile de prețuri.

O a treia prioritate trebuie să fie schimbarea drastică a modului cum funcționează instituțiile statului. Cheltuim prea mulți bani pe instituții care nu își fac treaba. Atât Guvernul, cât și instituțiile subordonate Parlamentului vor trece printr-un audit atât financiar, cât și funcțional ca să avem răspunsuri la două întrebări. Prima - cât, cum și cine a furat din bugetele instituțiilor, ca să putem stopa aceste scurgeri și pedepsi hoții. A doua – cum putem crește eficiența instituției ca să avem servicii de calitate la costuri mai mici. În acest sens vom fi foarte interesați să promovăm în funcții specialiștii integri care au fost marginalizați sau amenințați și alungați de sistemul Plahotniuc-Dodon.

Acestea sunt doar câteva din direcțiile de activitate în care urmează să lucrăm. Transformarea Moldovei este un proces care necesită efort, de aceea suntem dispuși să începem lucrul imediat. Avem mandat de la o majoritate a cetățenilor și după 4 ani vreau să am sentimentul datoriei îndeplinite și promisiunii ținute.

Încă o dată, dragi cetățeni, vă mulțumim pentru încredere! Vom continua să supraveghem cu atenție procesul postelectoral. Detalii despre planurile noastre le vom oferi după validarea alegerilor.

Astăzi, fiți mândri! Moldova are o șansă să devină o țară bună pentru cetățenii săi. VOI ați oferit această șansă țării. Sunt încrezător în viitorul nostru!”, a declarat Igor Grosu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării