main logo
467

Deciziile privind ridicarea imunităţii deputaţilor Tauber și Apostolova, publicate în MO

Hotărârile legislativului privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaţilor Reghina Apostolova şi Marina Tauber au fost publicate vineri, 20 septembrie în Monitorul Oficial.

Decizia privind ridicarea imunităţii deputatei Tauber, publicată în MOColaj: Știri.md

Parlamentul a aprobat luni, 16 septembrie, solicitarea Procurorului General interimar Dumitru Robu de ridicare a imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova. 

Cele două sunt suspectate de implicare în frauda bancară, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

"În cadrul urmăririi penale au fost administrate probe ce indică asupra bănuielii rezonabile că deputații Apostolova și Tauber, începând cu data de 17 august 2012, au participat activ la pregătirea devalizării instituției financiare, acțiuni exprimate prin acordarea de ajutor la preluarea controlului asupra unei bănci în interesul grupului organizat și condus de Ilan Șor, astfel participând activ la fraudarea sistemului bancar. În prezent, a fost identificată necesitatea efectuării în privința deputaților Tauber și Apostolova a unor acțiuni urgente de urmărire penală", a menţionat Procurorul General interimar Dumitru Robu în şedinţa legislativului.

Acum o lună, și deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară, în urma unei solicitări făcute de Procurorul General interimar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării