main logo
1399

Decizia în favoarea lui Năstase nu-i permite să devină primar

Procesul-verbal prin care liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost sancționat pentru că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor locale, ce s-au desfășurat la data 20 mai 2018, a fost anulat, din nou, de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Decizia în favoarea lui Năstase nu-i permite să devină primarFoto: Știri.md

Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a casat decizia primei instanțe din 17 octombrie 2018 și a dispus rejudecarea cauzei. 

Despre aceasta a anunțat Năstase în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Judecătoria Centru a decis să anuleze procesul-verbal prin care am fost sancționat pentru o faptă, care nu a fost săvârșită, precum că am făcut agitație electorală în ziua alegerilor locale. Prin aceste acțiuni se încearcă să mi se creeze obstacole privind preluarea mandatului de primar al capitalei și obstrucționarea mea de a ajunge la CEDO. Au tergiversat decizia ca să nu pot prelua nici măcar pentru o zi funcția de primar al Chișinăului”, a declarat deputatul.

De menționat că la data de 17 octombrie 2018, Judecătoria Chișinău a declarat nul procesul-verbal prin care Andrei Năstase era recunoscut vinovat de agitație electorală înainte de ziua alegerilor primarului de Chișinău (art. 52 din Codul Contravențional).

Amintim că alegerile noi ale primarului capitalei au fost declarate nevalabile de către Judecătoria Chișinău. Printre argumentele invocate au fost live-urile video postate pe Facebook de către Andrei Năstase, îndemnând cetățenii să iasă la vot. Acestea au fost calificate drept agitație electorală.

Ulterior, Comisia Electorală Centrală a luat act de deciziile judecătorești și a decis anularea alegerilor locale din Capitală din turul I și turul II. Decizia a fost susținută cu cinci voturi pentru și trei împotrivă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării