16 iunie, 15:11
1 369
1
Decizia CEC: Alegeri timp de 2 zile pentru toți cetățenii R. Moldova
16 iunie, 15:11
1 369
1

Comisia Electorală Centrală a aprobat avizul asupra inițiativei legislative ce prevede posibilitatea organizării alegerilor timp de două zile în cadrul alegerilor parlamentare și celor prezidențiale.

Foto: știri.md

Avizul aprobat de CEC urmează a fi transmis Ministerului Justiției, transmite Știri.md

"Comisia a subliniat că modificarea perioadei de timp destinate votării, implică ajustarea noilor condiţii de efectuare a acesteia, urmând a fi modificate procedurile ce vizează securizarea votării, implicit păstrarea şi asigurarea integrităţii pe parcursul a două zile a buletinelor de vot utilizate şi a celor neutilizate. 

Totodată, ar trebui revăzute regulile privind asigurarea confidenţialităţii informaţiei din listele electorale cu privire la participarea alegătorilor la votare, norma privind interdicţia efectuării agitaţiei electorale în ziua alegerilor şi cea precedentă alegerilor precum și termenele de prezentare a rapoartelor financiare", se arată într-un comunicat emis de CEC.

Amintim că inițiativa legislativă aparține deputatului Platformei DA, Vasile Năstase. 

Astfel, documentul prevede că alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale ar putea avea loc două zile consecutiv, de sâmbătă și duminică, pe întreg teritoriul R. Moldova și în străinătate. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter