1 336
0
Decis: Reghina Apostolova a fost plasată sub control judiciar
1 336
0

Deputata Reghina Apostolova a fost plasată sub control judiciar pentru 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată, astăzi, 19 septembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Informația a fost confirmată pentru IPN de către Cătalina Bogonos, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție.

Parlamentara nu a fost prezentă la ședință. În fața instanței a fost organizată o manifestație în susținerea Reghinei Apostolova.

Pavel Verejanu, candidatul Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Orhei, a declarat că nu există motive ca Reghina Apostolova și nici Marina Tauber să fie reținute. 

Potrivit lui, Reghina Apostolova se simte foarte rău și este încă la spital. 

Verejanu a mai spus că cei de la guvernare au demonstrat ce pot face în perioada anilor 2009-2019, iar Partidul Șor, „care este un suflu nou pentru Moldova”, a reușit într-un timp restrâns să facă lucruri concrete. 

În opinia sa, guvernanții trebuie taxați la alegeri.

Oamenii au scandat: „Libertate!”, „Justiție!”, „Libertate Reghinei Apostolova!”, „Reghina, noi suntem cu tine!” etc.

Parlamentarei Reghina Apostolova i-a fost retrasă imunitatea la începutul acestei săptămâni. 

În aceeași zi, și colega sa de fracțiune Marina Tauber a rămas fără imunitate. 

Potrivit procurorilor, există probe concludente privind implicarea deputatelor în frauda bancară.

Pentru Marina Tauber instanța a dictat arest la domiciliu.

Știri.md precizează că, potrivit prevederilor Codului de procedură penală, măsura liberării provizorie sub control judiciar este o măsură preventivă neprivativă de libertate și constituie o alternativă a arestării preventive ce poate fi aplicată numai faţă de persoana în privinţa căreia s-a înaintat demers pentru arestare sau faţă de bănuitul, învinuitul, inculpatul care sunt deja arestaţi şi poate fi luată de către judecătorul de instrucţie sau instanţa de judecată, dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune şi dacă măsura este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter