main logo
2304

De la Condrița, la Chișinău: Igor Dodon, despre războiul procurorilor

Episodul 3 al emisiunii săptămânale, de pe canalul de youtube al președintelui țării, a fost filmat în mașina prezidențială, în timp ce Igor Dodon se deplasa de la reședința de la Condrița spre Capitală.

De la Condrița, la Chișinău: Igor Dodon, despre războiul procurorilorFoto: știri.md

„Din lipsă de timp, voi răspunde la cele 8 întrebări din automobil”, a explicat șeful statului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Pe pragul reședinței prezindețiale de la Condrița, unde Igor Dodon locuiește, împreună cu familia, din 2017, stă așternut un covor de culoare verde. Șeful statului a urcat în automobilul de serviciu, și-a cuplat centura și, însoțit de mașini ale poliției cu girofarele conectate, a dat asigurări că Republica Moldova nu va rămâne în această iarnă fără gaze naturale.

„Săptămâna viitoare merg la Moscova, mă voi întâlni cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și, dacă va fi necesar, vom discuta, încă o dată, toate detaliile privind problema gazului”, a spus Igor Dodon.

Cât despre „războiul procurorilor”, referindu-se la suspendarea din funcție a șefilor Procuraturii Anticorupție și PCCOCS, Igor Dodon a spus că „toți procurorii care au stat la baza capturării statului de către fostul regim oligarhic trebuie scoși la iveală”.

„Anume Procuratura Anticorupție și PCCOCS erau instituțiile care dădeau permisiuni pentru interceptări telefonice și abuzuri asupra unor agenți economice. Sunt zvonuri despre reluarea investigațiilor privind finanțarea partidelor. Eu am să spun astfel, unele dosare au fost clasate de aceiași procurori și acum reluate, poate cu încercarea de a șantaja partidul de la guvernare. Procurorul general să-și facă treaba și să facă lumină”, a mai spus Dodon.

Emisiunea s-a încheiat cu „un episod mai șugubăț” despre un grătar la care ar fi participat 17 deputați PD și șeful statului, care nu a fost negat, anterior, de către liderul fracțiunii democrate din Parlament, Dumitru Diacov.

”Dmitrii Gheroghevici, fără dvs. la frigărui nu mă duc. Nu am timp de frigărui, mai bine stau cu copii, când am timp liber, nu să merg cu unii deputați la frigărui”, a mai spus Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării