main logo
1707

De ce Usatîi apare ca dat în căutare în Rusia, iar Plahotniuc şi Platon nu

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru și fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, figurează în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia ca dat în căutare.

De ce Usatîi apare în căutare în Rusia, dar Plahotniuc și Platon nu

Într-o postare pe Facebook politicianul fugar susţine însă că nu ar mai fi în căutare.

El al publicat două documente emise de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia în care se menționează că pe 26 aprilie 2019 (atunci când a fost emis documentul) Renato Usatîi nu ar fi condamnat și că nici nu ar fi dat în căutare pe teritoriul Federației Ruse, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Explicaţia este simplă. Baza de date privind persoanele date în căutare a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia se actualizează aproximativ o dată la trei luni, respectiv doar după actualizare acesta va fi exclus şi de acolo.

E cazul şi a lui Leonid Katz, suspectat în Moldova de fraude şi care la începutul anului 2019, fusese arestat în Rusia.

În luna aprilie Katz a fost eliberat din arest şi circulă liber, inclusiv intenţiona să vină în Moldova, pentru a-şi recupera afacerile. Cu toate acestea el figurează în continuare ca dat în căutare, în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

În schimb în această bază lipsesc Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon, despre care la finele lunii februarie 2019, Departamentul anchetă penală din cadrul Ministerului de Interne din Rusia a anunțat că ar fi anchetaţi pentru că „au creat o grupare criminală internațională pentru a efectua tranzacții valutare ilegale la scară largă” şi ar fi fost implicaţi într-o operaţiune de spălare a miliarde de ruble din Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării