main logo
929

De ce Procuratura a aplicat atât de târziu sechestre pe bunurile lui Șor

Timp de un an și cinci luni, Procuratura Anticorupție (PA) a tradus Raportul Kroll 2 și „a verificat și coroborat informațiile” prin „probe administrate în cadrul cauzei penale”.

De ce Procuratura a aplicat atât de târziu sechestre pe bunurile lui Șor

 Astfel răspunde conducerea PA, întrebată de ZdG de ce a aplicat sechestre pe bunurile lui Ilan Șor și cele ale firmei „Finpar Invest” SRL, atribuită lui Vlad Plahotniuc, abia la sfârșitul lunii iunie, curent, când cei doi plecaseră din țară, deși procurorii aveau documentele finale de la compania Kroll încă în martie 2018.

Despre faptul că în Raportul Kroll 2 figurează numele lui Vlad Plahotniuc și denumirile mai multor firme gestionate de acesta, a devenit cunoscut în spațiu public abia în iulie, curent, când liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a publicat părți noi ale Raportului Kroll 2, veridicitatea cărora însă nu a fost confirmată de nicio instituție de drept.

Prin răspunsul său însă, indirect, PA confirmă, pentru prima dată, că numele ÎCS „Finpar Invest” SRL se regăsește în ancheta companiei Kroll privind frauda bancară, dar și că a cunoscut despre aceasta încă acum un an și jumătate, când la guvernare se aflau democrații.

„Din considerentul că, concluziile formulate în raportul Kroll 2, au fost bazate inclusiv pe informații publice disponibile, organul de urmărire penală în perioada cuprinsă între recepționarea raportului și aplicarea măsurilor asiguratorii (sechestre) asupra bunurilor ÎCS „Finpar Invest” SRL și a altor companii cărora le-a fost atribuită calitate procesuală, a verificat și a coroborat informațiile constatate în raport prin probe administrate in cadrul cauzei penale”, scrie Adrian Popenco, adjunct interimar al procurorului șef al PA.

Valoarea sechestrelor aplicate pe bunurile imobile, mobile și pe cota-parte din capitalul social al companiei ÎCS Finpar Invest SRL, potrivit PA, constituie 646 de milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării