main logo
2666

De ce pleacă tinerii din Moldova? Filip: Nu au unde face sport

Prim-ministrul Republicii Moldova a găsit o nouă explicație de ce moldovenii pleacă din țară.

De ce pleacă tinerii din Moldova? Filip: Nu au unde face sport

În cadrul briefing-ului săptămânal al Partidului Democrat, unde deține funcția de prim-vicepreședinte, Filip spune că una din cauze este că „moldovenii pleacă din țară pentru că nu au unde face sport”, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

Declarația a fost făcută în contextul în care a fost rugat să comenteze despre construcția Arenei Chișinău. Întrebat ce părere are despre faptul că la licitație a participat doar un singur ofertant, iar cheltuieile de construcție oricum vor fi puse pe seama statului, Filip a oferit un răspuns în stilu-i caracteristic. După ce a acuzat opoziția că nu vine niciodată cu idei pozitive, prim-ministru a trecut la o analiză a salariilor mari din IT, domeniu pe care l-a patronat în cadrul Guverneor Filat, Leancă și Gaburici și de unde tinerii specialiști oricum pleacă, ca la final să țină un discurs despre cauzele exodului tinerilor din Moldova și rolul unui conducător în stat. 

„Cei mai mulți tineri care dețin o profesie și care pleacă peste hotare sunt cei din domeniul IT pentru că este o profesie întrebată. Întrebarea mea este: Doar prin majorări de salarii, noi rezolvăm probemele în Republica Moldova? Nu, desigur, pentru că un conducător responsabil va încerca să vadă lucrurile mult mai larg. Tinerii pleacă nu doar că nu au un salariu, pleacă și din cauza serviciilor necalitative, și din cauza infrastructurii, pleacă și din cauza că nu au unde face sport la urma urmei în Republica Moldova. Pentru mine a fost o mirare că s-a identificat la urma urmei o soluție, apropo și prin acest concurs, de a construi o arenă în Rep.Moldova care în permanent este criticatp, dar este criticată de o categorie de oameni foarte îngustă care are drept deviză: cât mai rău va fi în Moldova, cu atât va fi mai bine pentru ei”, a declarat Filip.

Ştiri.md aminteşte că, recent, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că tinerii din R. Moldova pleacă din țară inclusiv din lipsă de locuri de agrement.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării