main logo
3138

De ce Platon nu poate vorbi în română? Sunt un cretin lingvistic

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a declarat, în cadrul unui interviu oferit jurnalistei Natalia Morari, că ar suferi de cretinism lingvistic.

De ce Platon nu poate vorbi în română? Sunt un cretin lingvisticFoto: captură video

Întrebat de Morari de ce nu cunoaște limba română, Platon, în răspuns, a precizat că e limba moldovenească și și-a justificat necunoașterea prin faptul că pe vremuri, atunci când încă era URSS, aproape toți alegeau să studieze în limba rusă, pentru că oferea mai multe perspective, inclusiv să ajungi la Moscova, transmite Știri.md.

"Nu știu de ce nu facem interviul în moldovenească (n.r. - română), poate pentru că nu o vorbesc. Una dintre problemele mele de bază e cretinismul lingvistic, foarte greu pot învăța limbile. Eu memorez o mulțime de cifre, date, evenimente, fără să depun vreun efort, dar limbile... M-am gândit la asta.

Eu m-am născut la Căușeni. Acolo erau școli în două limbi. Părinții au divorțat. Să nu fi ajuns la asta, sunt sigur că tatăl era să mă înscrie la studii în limba română. Era Uniunea Sovietică, iar pentru a ajunge un om de succes, trebuia să te înscrii la Moscova, la universitate, și mama a presupus că mie, studiind limba rusă, era să-mi fie mai ușor să obțin o carieră de succes la Moscova", a dezvăluit Platon la Morari.live.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării