main logo
951

De ce Munteanu a plecat din PL. Șalaru: Spera că Chirtoacă va fi arestat

Preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru, consideră că Valeriu Munteanu a plecat din PL pentru că nu a reuşit să ajungă preşedintele formaţiunii, iar pentru asta chiar şi-ar fi „înlăturat potenţialii adversari, unul câte unul”.

De ce Munteanu a plecat din PL. Șalaru: Spera că Chirtoacă va fi arestat

„A crezut că Dorin Chirtoacă nu va candida, poate spera că va fi arestat până la aceste alegeri. A şi declarat că nu suntem în Evul Mediu şi că funcţia de preşedinte nu se transmite prin moştenire. A înţeles că nu are şanse. A umblat prin raioane, mi-au spus oameni din PL că a încercat să-i cumpere. A văzut că nu a reuşit şi a plecat, pentru că nu mai avea viitor în PL”, a declarat Anatol Şalaru la emisiunea „Important” de la TVC21, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.

Potrivit lui Şalaru, plecarea lui Munteanu din PL „a fost o încercare de a rămâne în viaţa politică”. 

„Poate a prinde un mandat de deputat, poate va fi ales în vreo funcţie în PAS sau PPDA, dar nu cred că va reuşi să se impună, nu cred că va fi promovat pe listă, nu cred că va fi deputat”, a adăugat preşedintele executiv al PUN. 

Amintim că şi vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu a anunţat marţi, 11 decembrie, că părăseşte formaţiunea condusă de către Dorin Chirtoacă şi că va sprijini Blocul electoral ACUM, format din PAS şi PDA. 

După o nouă rundă de negocieri dintre Partidul Liberal, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, care a avut loc luni, 10 decembrie, situaţia a devenit tensionată în interiorul formaţiunii conduse de către Dorin Chirtoacă, după ce Valeriu Munteanu ar fi declarat că PL refuză să participe în alegeri alături de Blocul ACUM, format din PAS şi PDA, fapt negat de Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă. 

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, afirmă că despre participarea PL pe o listă electorală comună alături de PAS, PDA şi PLDM nici nu s-a discutat la Consiliul formaţiunii, iar din acest motiv nu poate fi vorba că PL a refuzat să facă parte din Blocul ACUM, aşa cum a invocat Valeriu Munteanu atunci când a anunţat că părăseşte partidul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării