main logo
3831

De ce Marina Tauber a primit interdicția de a părăsi Republica Moldova

Judecătoria Chișinău a explicat că deputatei Marina Tauber, fostă deputată din partea partidului interzis Şor, i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara în următoarele 60 de zile din două motive.

De ce Marina Tauber a primit interdicția de a părăsi Republica MoldovaMarina Tauber/Foto: Newsmaker.md

Primul motiv ar fi faptul că deputata a scris pe rețelele sociale că „intenționează să părăsească Republica Moldova pe un termen nedeterminat”, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

Iar al doilea motiv este că aceasta deja avea procurat un bilet avia pentru ziua de 12 august curent. 

De asemenea, instituția a adăugat că încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de trei zile.

Știri.md amintește că procurorii anticorupţie au depus luni, 12 august, la Judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău, o cerere de interzicere a părăsirii ţării de către deputata independentă Marina Tauber (fostă deputată din partea partidului interzis Şor). În acest fel, Procuratura doreşte să minimizeze riscul de evaziune şi să asigure prezenţa inculpatei la şedinţele de judecată.

Ieri, 12 august, Judecătoria Buiucani a luat decizia că deputata Marina Tauber nu are voie să părăsească teritoriul Republicii Moldova în următoarele 60 de zile.

De asemenea, reamintim că, în dimineața zilei de 8 august 2024, deputata Marina Tauber a anunțat pe canalul ei de Telegram că primește amenințări. „Sunt intimidată și forțată să părăsesc țara. Pe numărul meu personal au început să sosească amenințări”, a scris aceasta.

Ulterior, Marina Tauber a venit cu un mesaj pe canalul ei de Telegram în care spune că presa a înțeles-o anterior greșit sau „a vrut să o înțeleagă greșit”.  

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării