835
1
De ce deputații blocului ACUM văd în acordul cu PSRM un fel de rău necesar
835
1

Pe fundalul neînțelegerilor din Blocul ACUM, așa cum notează opoziția, președintele profită de situație ca să adune credit politic.

Foto: protv.md

Așa cred o parte din deputații PAS-PPDA, care văd în acordul cu PSRM un fel de rău necesar, transmite Știri.md cu referire la protv.md

Socialiștii le dau oarecum dreptate și spun că altă ieșire din situație nu era. Toate, în timp ce Igor Dodon critică partenerii din coaliție, plângându-se pe cum lucrează cabinetul Sandu.

Alexandru Slusari, deputat PPDA: “În interiorul Partidului e tot ok.”

Aparențele însă dezvăluie un alt tablou după plecarea din fractiunea PPDA a deputatului Octavian Țîcu, 

Octavian Țîcu, deputat independent: “Am fost martor la cârdășii, la numiri în poziții, nu mai pot influența din interior.”

...după părăsirea Platformei Demnitate și Adevăr de către vicepreședintele formațiunii Stanislav Pavlovschi și retragerea din organele de conducere ale aceluiași partid a Arinei Spătaru.

Arina Spătaru, deputat PPDA: ”Eu sunt nemulțumită cu prestația mea în Biroul Politic. Atunci când îți oferă colegii din teritoriu trebuie să ți-o asumi, când ceva nu iese, trebuie să oferi posibilitatea altor persoane să o facă mai bine.”

Nu există probleme în interior, insistă membrii PAS-PPDA, ci mai degrabă discuții aprinse.

Vladimir Bolea, deputat PAS: “Disensiunile eu le-aș numi momente de lucru.“

În timp ce opoziția parlamentară insistă că ultimele mișcări ar da de bănuit.

Vladimir Cebotari, deputat PDM: “S-au trecut peste prea multe principii la care au făcut referire în campania Blocul ACUM.”

Bogdan Țîrdea, deputat PSRM: “Cu cine trebuia să facă Blocul ACUM alianță? Cu Plahotniuc sau cu PSRM?”

Între timp, Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor și cel care și-a pus umărul la închegarea alianței PSRM-ACUM…

Igor Dodon, președintele R. Moldova: “Luna de miere care a fost instărită prin lupta împotriva lui Plahotniuc și a PD-ului și încununată cu acele 100 de zile a guvernului – se finalizează.”

...critică astăzi activitatea cabinetului Sandu.

Igor Dodon, președintele R. Moldova: “Nu sunt mulțumit de felul cum acționează anumite ministere.”

Maia Sandu, premier: “Credeam că el a mers în Parlament să prezinte raportul de activitate pentru cei trei ani de când este președinte.”

Situația creată ar fi în avantajul președintelui, cred inclusiv cei din Bloc.

Iurie Reniță, deputat PPDA: “Igor Dodon și-a consolidat impardonabil influența și puterea în RM. Este un fapt real.”

Majoritatea parlamentara PSRM-ACUM iîș continuă colaborarea prin cel de-al doilea acord politic semnat la începutul acestei săptămâni. Înțelegerea conține angajamente în mai multe domenii, iar părțile își asumă să nu accepte alianțe separate cu PD sau Partidul Șor. 

De asemenea, acestea se angajează să nu țină discursuri publice care ar duce la dezbinarea societății și își primit corectitudine la localele din octombrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter