main logo
590

De ce a fost amânată noua şedinţă de judecată în dosarul lui Platon

Noua şedinţă de judecată în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon nu a avut loc luni din cauza neprezentării procurorului.

De ce a fost amânată noua şedinţă de judecată în dosarul lui Platon

Solicitat de reporterul agenţiei Infotag, avocatul Eduard Rudenco a menţionat că este pentru prima dată când Andrei Băeşu, unul dintre cei şase procurori care fac parte din echipa Procuraturii Anticorupţie, nu s-a prezentat la şedinţă fără a explica motivele şi fără a o informa despre aceasta pe judecătoarea Stela Beşleagă, transmite Știri.md.

"Noi examinăm deja al treilea dosar în aproape trei ani, dar este pentru prima dată când procurorul lipseşte. De obicei, aceşti băieţi se înlocuiesc între ei. Ei se specializează pe cazurile aşa-numitului furt al miliardului. Aceasta este echipa care, în activitatea sa, s-a bazat pe mărturiile lui Ilan Şor. Însă imediat ce Şor a dispărut, a dispărut şi procurorul", a spus avocatul.

Potrivit lui, pentru prima dată de la reţinerea lui Veaceslav Platon şi plasarea sa în izolatorul nr. 13, avocaţii pot să vină la el fără impedimente.

"Credem că acest lucru ţine de demisia şefului penitenciarului, Igor Pîntea. Dacă, mai înainte la toate cererile noastre de a ne întâlni cu clientul ni se răspundea că nu există camere libere pentru întâlnire, acum putem să venim la el la închisoare măcar în fiecare zi", a spus avocatul.

Următoarea şedinţă în dosarul Platon este programată pentru 17 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării