main logo
12866

Date preliminare: Eugenia Guțul a câștigat alegerile bașcanului

Eugenia Guțul va fi noul bașcan al Găgăuziei, potrivit datelor preliminare ale alegerilor desfășurate în UTA Găgăuzia.

Date preliminare: Eugenia Guțul a câștigat alegerile bașcanuluiFoto: nokta.md

Astfel, 27.805 alegători cu drept de vot au votat pentru candidatul Eugenia Guțul, iar pentru Grigori Uzun - 25.726, transmite Știri.md.

Rezultatele preliminare vor fi anunțate de către Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia pe 15 mai, la ora 9.00.

Prezența la vot este de 54,56%, anunță Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, la urnele de vot prezentându-se 47.981 de cetățeni cu drept de vot.

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova (CEC) a acreditat patru persoane în calitate de observatori internaționali din partea National Democratic Institute for International Affairs, Washington, sucursala Chișinău, în vederea monitorizării turului doi al alegerilor guvernatorului (bașcanului) UTA Găgăuzia din 14 mai. În total, pentru acest scrutin, CEC a acreditat 79 de observatori internaționali.

Candidata Partidului „Șor”, Evghenia Guțul, și candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Grigorii Uzun, luptă pentru funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze.

Conform datelor finale publicate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, pentru Evghenia Guțul au votat în primul tur – 26,47% din alegătorii prezenți la urne, în timp ce pentru candidatul susținut de PSRM, Grigorii Uzun – 26,40%.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării