main logo
445

Data vizitei Maiei Sandu la Moscova, coordonată pe canale diplomatice

Data vizitei prim-ministrului Moldovei, Maia Sandu, la Moscova este coordonată pe canale diplomatice.

Data vizitei Maiei Sandu la Moscova, coordonată pe canale diplomaticeFoto: infotag.md

Informaţia a fost confirmată agenţiei Infotag de către surse din cadrul Guvernului, transmite Știri.md

Reprezentantul Executivului a respins informaţiile apărute în presă precum că vizita era planificată pentru 12 septembrie.

"În ajun, la Moscova a mers în vizită de lucru ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu. Vizita premierului Maia Sandu este în proces de pregătire, însă deocamdată nu a fost stabilită o dată concretă", a spus sursa.

Interlocutorul a menţionat că, săptămâna viitoare, pe 17-19 septembrie, Maia Sandu va merge în SUA. Data vizitei la Moscova va fi anunţată ulterior.

Maia Sandu se va afla în SUA în zilele când la Chişinău va avea loc prima şedinţă din ultimii trei ani a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, precum şi al doilea Forum economic moldo-rus. La aceste evenimente vor participa delegaţii reprezentative ale Guvernului Federaţiei Ruse, inclusiv vicepremierul rus Dmitri Kozak şi ministrul Agriculturii, Dmitri Patruşev.

În cadrul vizitei la Moscova, ministrul Nicu Popescu a avut discuţii cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu alţi oficiali. Cei doi miniştri de Externe s-au pronunţat pentru intensificarea relaţiilor bilaterale. Popescu a declarat că vizita sa la Moscova este "începutul activităţii comune pentru normalizarea relaţiilor dintre Moldova şi Rusia".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării