922
2
Data alegerilor, decisă cu un vot salvator al unui deputat independent
922
2

Parlamentarii au stabilit data desfășurării alegerilor prezidențiale din 2020. Primul tur urmează să fie desfășurat la toamnă, pe 1 noiembrie.

Foto: știri.md

Hotărârea a fost susținută cu votul a 50 din cei 97 de deputați prezenți la ședința plenului din 21 mai, transmite Știri.md cu referire la Agora.

De notat că PSRM și PD nu au reușit să aibă astăzi o majoritate parlamentară, de la ședință fiind lipsă deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc, iar PSRM rămânând fără Oleg Teterea, care a demisionat.

Decizia a fost luată la limită, cu votul a 50 de deputați PD și PSRM. Votul decisiv a aparținut deputatului independent Alexandru Oleinic.

Opoziția nu a fost de acord cu rezultatul votului. Aceștia susțin că democratul Vladimir Andronachi nu era în sală la acel moment, însă votul său ar fi fost numărat.

„Potrivit legislației, Parlamentul stabilește data alegerilor cu cel puțin 60 de zile înainte de la expirarea mandatului actualului șef de stat. Mandatul președintelui Igor Dodon expiră la 23 decembrie. Propunem 1 noiembrie – zi de alegeri a președintelui R. Moldova”, a prezentat proiectul socialistul Vasile Bolea.

Citește și: Alegerile prezidențiale au fost stabilite pe data de 1 noiembrie 2020.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter