2 iunie, 10:46
381
9
Daniel Ioniţă: Nu putem accepta mesaje denigratoare la adresa României
2 iunie, 10:46
381
9

Excelenţa sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a declarat că România nu acceptă mesaje denigratoare la adresa ei.

Declaraţia a fost făcut după întâlnirea de astăzi cu premierul Ion Chicu. Şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău a primit şi o copie a declaraţiei Ministerului Român al Afacerilor Externe, care condamnă afirmaţiile recente ale premierului Ion Chicu, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

„Nu putem accepta şi mi-am exprimat totalul dezacord cu anumite afirmaţii din declaraţia respectivă. Nu putem accepta mesaje denigratoare la adresa României. De altfel, i-am prezentat domnului prim-ministru şi o copie a mesajului, a declaraţiei de presă emisă de Ministerul Român al Afacerilor Externe în contextul postării domnului prim-ministrul Ion Chicu”, a declarat Daniel Ioniță.

Declaraţia diplomatului român vine după întrevederea cu premierul Ion Chicu, unde au fost puse în discuţie recentele afirmaţii la adresa României.

„Am ţinut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat şi apreciat unul din comentariile mele pe reţelele de socializare, care în opinia mea în mod absolut neîntemeiat şi eronat a fost catalogat drept denigrator în adresa României. Am tot respectul şi admiraţia pentru poporul român, care, ca şi cetăţenii din Republica Moldova, merită o viaţă cu mult mai bună”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de facebook.

Deputatul român Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din Bucureşti prin care a cerut să fie retrasă cetăţenia română deţinută de Ion Chicu.

Vă reamintim că premierul a transmis un mesaj dur la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan, după ce oficialul român a declarat că "Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter