11 iun, 2019 07:45
667
0
Dăncilă: România trebuie să aibă o poziție de țară privind R. Moldova
11 iun, 2019 07:45
667
0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că autorităţile de la Bucureşti trebuie să aibă "o poziţie de ţară, o poziţie a României" referitoare la situaţia politică din Republica Moldova, şi nu o poziţionare a preşedintelui, a premierului sau a Ministerului Afacerilor Externe.

Foto: afp.com

"Eu cred că normalitatea este cooperarea interinstituţională. Şi încă de la preluarea mandatului am spus că din partea premierului României există toată deschiderea de a avea cooperare, de a conlucra atât cu Administraţia Prezidenţială, cât şi cu Parlamentul României pe obiectivele importante pentru ţară”, a spus VIorica Dăncilă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Şi cred că acest lucru este important, pentru că, dincolo de lupta politică, România are obiective în care are nevoie să existe această cooperare.

Preşedinţia rotativă în care, este adevărat, nu prea am cooperat, dar avem o Preşedinţie de succes. Avem obiective, să cooperăm, să avem o poziţie de ţară, sper în cel mai scurt timp, referitoare la Republica Moldova.

Trebuie să fie, o să vorbesc şi cu Ministerul de Externe, o să vorbesc şi la Administraţia Prezidenţială, cu domnul preşedinte, aici nu cred că trebuie să avem o poziţionare faţă de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova a premierului, a preşedintelui, a Ministerului Afacerilor Externe, cred că trebuie să venim cu poziţia României. Şi cred că pot fi mult mai multe lucruri în care avem nevoie de această cooperare interinstituţională.

Este adevărat că se apropie campania pentru prezidenţiale şi întotdeauna în timpul campaniei pentru prezidenţiale lucrurile nu sunt tocmai calme, dar şi până acum să nu uităm că sunt premierul României căruia i s-a cerut cel mai des demisia ", a declarat Viorica Dăncilă, luni, la TVR1.

Premierul a răspuns astfel întrebată dacă în actualul context politic din România se naşte "o coabitare frumoasă" în relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis sau este vorba de "normalitate" interinstituţională, scrie agerpres.ro

Menționăm că în contextul evenimentelor care au loc în ultimele zile la Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, a lansat ieri un apel pentru respectarea democrației și a statului de drept în contextul crizei politice din Republica Moldova.

Totodată, expertul român de la „Expert Forum”, Sorin Ioniță, a comentat ultimele evenimente politice care au avut loc la Chișinău și reacția întârziată a autorităților de la București în acest context. 

Într-un interviu oferit pentru RFI România, Ioniţă a declarat că anumiţi oameni de la Bucureşti, din diverse instituţii, ar fi deranjaţi de situaţia de la Chişinău şi anume căderea guvernării Plahotniuc, afirmând că „se pot afla lucruri și despre ei”.

La dara de 10 iunie, Ministerul Afacerilor Externe al României a venit cu o reacție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter