main logo
454

Dacă ajunge deputat, Ghilețchi va pleda pentru o guvernare pro-europeană

În cazul în care va câștiga un nou mandat în Parlament, Valeriu Ghilețchi, candidat independent la funcția de deputat pe circumscripția numărul 51 – SUA și Canada, spune că își dorește o alianță pro-europeană și că, în actualele circumstanțe politice, ar fi benefică o resetare a Alianței pentru Integrare Europeană.

Dacă ajunge deputat, Ghilețchi va pleda pentru o guvernare pro-europeanăDacă ajunge deputat, Ghilețchi va pleda pentru o guvernare pro-europeană

Valeriu Ghileţchi susține că această formulă este unica alternativă viabilă pentru Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, candidatul a menționat că vrea o alianță cu Blocul electoral ACUM DA PAS, cu Partidul Democrat, cu alți candidați independenți care susțin cursul european. „Cred că toți cei care susțin sincer aceste valori și acest ideal trebuie să se regăsească într-o majoritate parlamentară și să guverneze Republica Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Potrivit candidatului, cursul european de dezvoltare al Republicii Moldova a schimbat în bine nivelul de trai al cetățenilor moldoveni, oferindu-le un șir de oportunități, iar accederea socialiștilor la putere ar însemna deturnarea acestor tendințe. Politicianul este de părere că nicio forță politică nu va putea obține majoritatea parlamentară și nu va putea guverna de una singură. Candidatul afirmă că așezarea la masa de discuții a celor din PDM, ACUM și a deputaților independenți pro-europeni reprezintă, practic, unica modalitate de a guverna țara după alegeri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării