main logo
557

Dabija: Opoziția ne va cere ultimativ să fim și contra lui Dumnezeu

Refuzul fracțiunilor parlamentare ale PL și PLDM de a vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție este taxat dur de către scriitorul și academicianul Nicolae Dabija.

Dabija: Opoziția ne va cere ultimativ să fim și contra lui Dumnezeu

Într-un editorial publicat în ziarul „Literatura și Arta”, Dabija spune că regretă faptul că liberalii și liberal-democrații s-au lăsat ghidați doar de ura față de Partidul Democrat (PDM) și liderul acestei formațiuni, Vlad Plahotniuc, transmite Știri.md cu referire la Ziarul Național.

„Înscrierea vectorului european în Constituţia R. Moldova nu a fost susţinută de deputaţii liberali şi cei din PLDM. De ce? Pentru că e „ideea lui V. Plahotniuc”. Aşa cum şi ideea pentru alegeri în circumscripții nu a mai fost bună din clipa când V. Plahotniuc a spus că o susține şi dânsul”, scrie Nicolae Dabija.

În același context, sursa citată constată că PL și PLDM ar fi în stare să le ceară alegătorilor să fie și contra lui Dumnezeu, doar ca să-și regleze conturile cu Plahotniuc. „Bine că Plahotniuc nu umblă la biserică, pentru că ni s-ar cere, ultimativ, de către „opoziţia constructivă”, să fim contra lui Dumnezeu”, ironizează scriitorul.

În opinia lui Dabija, votul împotriva includerii vectorului european în Constituție este unul care corespunde intereselor Federației Ruse. 

„Socialiştii, liberalii şi liberal-democraţii, sfătuiți de cel cu corniţe să fie împreună, au turnat apă la moara lui Putin, care e-n război cu UE. Dacă acest amendament era scris în Constituție, toate atacurile lui Dodon la adresa parcursului european și aberațiile lui de integrare în Uniunea Euroasiatică a lui Putin ar fi fost sancționate obligatoriu de către Curtea Constituțională. Așa, însă, el are mâinile dezlegate ca să-și facă toate mendrele. E un pas sigur către realizarea planului rusesc de creare a Republicii Federative Moldo - Ruso - Găgăuze”, conchide Nicolae Dabija.

Amintim că, săptămâna trecută, 13 deputați liberali și liberal-democrați au părăsit sala de ședințe și au refuzat, astfel, să susțină introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție. Aceștia au cu cerut ca, la pachet cu „integrarea europeană”, să fie modificat și articolul 13 din Constituție care vizează limba română. În favoarea proiectului propus de democrați au votat doar 54 de deputați din majoritatea parlamentară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării