main logo
854

Curtea de Apel vrea dovezi că Partidul Șor a lipsit de la subvenții

Curtea de Apel Chișinău cere de la Comisia Electorală Centrală (CEC) să-i expedieze dovezi și documentele în original, care au servit temei de a lipsi Partidul Șor de la subvențiile din contul bugetului de stat, pentru o perioadă de jumătate de an.

Curtea de Apel vrea dovezi că Partidul Șor a lipsit de la subvențiiColaj: știri.md

Solicitarea a fost înaintată către CEC, după ce Partidul Șor a înaintat în contencios administrativ Comisia privind suspendarea și anularea hotărârii acesteia, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit solicitării, Partidul Șor ar afirma că CEC nu a avut temei de a adopta o asemenea hotărâre, motiv pentru care solicită anularea deciziei membrilor Comisiei din 9 septembrie curent.

„Completul judiciar al Curții de Apel Chișinău solicită prezentarea dosarului administrativ în original, a probelor suplimentare, a documentelor pe care le deține, inclusiv cele electronice și să acorde instanței informațiile relevante necesare examinării complete și soluționării juste a cauzei de contencios administrativ”, se arată în solicitarea Curții de Apel.

Astfel, CEC are la dispoziție 5 zile să satisfacă cererea Curții de Apel Chișinău. Solicitarea a fost expediată la data de 19 septembrie, fapt ce relevă că în această săptămână expiră termenul.

Amintim că, Partidul Șor a fost lipsit de subvențiile din contul bugetului de stat pentru o perioadă de jumătate de an.

Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală la data de 9 septembrie, care a constatat încălcări, privind raportarea veniturilor și cheltuielilor în campania electorală desfășurată pentru alegerile locale noi din data de 29 mai curent.

CEC a constatat folosirea fondurilor nedeclarate în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei și depășirea plafonului financiar stabilit. Sancțiunea va fi aplicată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023.

Precizăm că, în prezent, Procuratura Generală are în gestiunea sa un dosar privind finanțarea ilegală a Partidului Șor, iar deputata Marina Tauber, este cercetată penal pentru falsificarea raportului financiar.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării