main logo
734

Curtea de Apel Cahul refuză să informeze la ce oră Șor va apărea în fața magistraților

Mâine, 20 februarie, urmează să aibă loc o nouă ședință de judecată în dosarul primarului degrevat de Orhei, Ilan Șor, după ce la data de 21 ianuarie 2019, ședința a fost amânată.

Noua ședință de judecată în dosarul Șor, informație confidențială

Însă, Curtea de Apel Cahul refuză să informeze la ce oră urmează ca Ilan Șor să apară în fața magistraților.

Comunitatea „Occupay Guguță” a anunțat că organizează un protest la Cahul, unde urmează să aibă loc o nouă ședință pe dosarul lui Ilan Șor, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Însă, contactați de Andrei Lutenco, directorul de programe la asociația neguvernamentală Centrul de Politici și Reforme și membru „Occupay Guguță”, reprezentanții de la Curtea de Apel Cahul au declarat că „datele sunt confidențiale” și oficial nu i se poate comunica astfel de informații.

Discuția dintre Andrei Lutenco și o angajată de la Curtea de Apel Cahul:

„- Bună ziua, am o întrebare în privința agendei ședințelor de mâine la Curtea de Apel Cahul. Am căutat pe site informație despre procesul domnului Șor și nu am găsit? - Sunteți parte din dosar? - Nu, sunt un simplu cetățean. - Aveți dreptul să faceți interpelare oficială. Așa oficial nu vă răspundem. - Ne puteți zice măcar la ce oră e ședința? - Nu, e confidențial….”.

De menționat că și pe pagina oficială a Curții de Apel Cahul, agenda ședințelor în privința lui Ilan Șor nu a fost actualizată din data de 23 mai 2018.

Potrivit Legii privind organizarea judecătorească, Art. 562 alin. (2), care stabilește obligativitatea plasării pe pagina web a instanței de judecată a listei cauzelor fixate pentru examinare, numărul dosarului, numele judecătorului (judecătorilor) care examinează cauza, data, ora şi locul desfăşurării şedinţei, numele sau denumirea părţilor, obiectul cauzei, precum şi alte date referitoare la publicitatea şedinţei de judecată.

Ședința din data de 17 decembrie 2018 a fost amânată din motiv că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse anterior pe caz, același motiv pentru care a fost amânată ultima ședință din 21 ianuarie 2019.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău pe 15 ianuarie 2018, după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul primarului din Orhei să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

Ilan Șor a fost condamnat în vara 2017 la 7 ani și 6 luni de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării