main logo
783

Curtea de Apel a lăsat în vigoare mandatul de arest pe numele lui Renato Usatîi

Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare în şedinţa de miercuri mandatul de arest pe numele preşedintelui „Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi.

Curtea de Apel a lăsat în vigoare mandatul de arest pe numele lui Usatîi

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al serviciului de presă al PN, completul de judecată, condus de magistratul Iurie Melinteanu, a acceptat argumentele procurorilor, transmite Știri.md.

În opinia avocaţilor politicianului de opoziţie, ordinul a fost emis în cadrul dosarului penal deschis pe numele lui Usatîi în perioada sărbătorilor de iarnă cu grave abateri procesuale.

În prezent, în privinţa lui Renato Usatîi este în vigoare un alt mandat de arest preventiv în cadrul dosarului penal privind tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunţov. 

Arestul poate fi efectuat doar pe teritoriul Moldovei. Dosarul a fost intentat în toiul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, iar ulterior organele de drept au solicitat în baza acestuia anunţarea liderului „Partidului Nostru" în căutare internaţională pe linia „Interpol".

După câteva luni însă, ordinul a fost suspendat, iar apoi în genere anulat, organizaţia poliţienească internaţională calificând solicitarea drept una "motivată politic".

În ajun, Usatîi a plasat pe facebook o mică postare video de la clinica din Munchen, Germania, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. 

Politicianul a spus că la CEC a fost înregistrată lista de partid. Usatîi vorbea aflându-se în salonul din spital. El le-a mulţumit susţinătorilor săi pentru că au fost activi şi a spus că "îi iubeşte şi se gândeşte la ei".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării